Kategorier
Okategoriserade

Elektroniska lås underlättar husägandet

På många platser i landet kan det kännas osäkert att gå ut i trädgården med upplåsta dörrar. Med elektroniska lås är det lättare att hålla dörrar låsta.

När Pia köpte sitt hus så tyckte hon att det var extra trevligt att ha en trädgård som gick runt hela huset. Det var lätt att komma ut i trädgården både från ytterdörren och från altandörren. Något som gjorde att hon slapp springa runt hela huset ifall hon skulle hämta något, ta något att dricka eller gå på toaletten mitt under arbetet med ogräs eller gräsklippning.

Men efter att några grannar hade haft inbrott så kände hon att det inte var bra att hålla båda dörrarna öppna. Var hon på framsidan så hade hon ingen koll ifall någon tog sig in i huset via altandörren. Och likadant var det om hon var på baksidan och någon ville bryta sig in via ytterdörren. Därför funderade hon på att byta ut alla lås mot elektroniska och moderna lås.

Slipp nycklar med elektroniska lås

Med jordiga fingrar lockade det inte Pia att hålla dörrarna låsta, och att använda nycklar för att komma in i huset. Men med elektroniska lås slapp hon allt sådant, eftersom hon valde en variant som gick att öppna med kod. Plötsligt kunde hon känna sig säker på att ingen objuden gäst kom in i huset, vilket gjorde att hon i lugn och ro kunde fokusera på arbetet i trädgården.

Men det fanns också andra fördelar med elektroniska lås, som hon inte hade tänkt på tidigare. Hon hade barn, vänner och ibland grannar som behövde komma in i hennes hus när hon var på resa, eller jobbade sent någon kväll. Nu slapp hon lägga ut nycklar, och vara orolig för att någon skulle hitta dem. Istället kunde hon bara berätta koden till de som behövde komma in.

För att kunna få mer information besök hemsida: nimly.se