Kategorier
Målning

Elektriker Stockholm – fuska aldrig med elen

Bor du i Stockholm så har du säkerligen också vetskap om den bostadssituation som råder och vad denna kan föra med sig. I den här texten ska vi inte fokusera på priserna och på hur man säljer en bostad i rätt läge. Istället så ska vi fokusera på vad som händer efter att man köpt en bostad och vill börja sätta sin egen prägel på den. 

Det som märks är att många väljer att renovera och att man till stor del väljer att göra det själv. Med väldigt varierande resultat. Det finns också olika grader av misslyckande. En miss som du absolut inte får göra – enligt lag, dessutom – är att dra din egen el eller utföra olika typer av installationer. För detta krävs alltid en elektriker i Stockholm. 

Tyvärr är det inte ovanligt att privatpersoner – i en jakt på lägre kostnader – väljer att sidsteppa en elektriker i Stockholm. Man drar elen på egen hand – hur svårt kan det vara? – och med detta så exponeras man också för enorma risker både för stunden och på längre sikt. Det kan handla om direkt dödliga stötar och det kan handla om framtida bränder. 

Att just elektricitet och överhettade system är en stor bakomliggande orsak till många av de bränder man ser i Sverige är ett faktum som måste respekteras. Det finns skäl till varför det finns lagar kring el och en certifierad elektriker i Stockholm. Till skillnad mot andra yrkesmän – snickare, rörmokare, målare och så vidare – så måste en elektriker i Stockholm utföra det mesta som rör elektricitet i ditt hem. Det är viktigt att vara medveten om. 

Anlita en elektriker för ett säkert hem 

Utöver att man ska anlita en elektriker i Stockholm i samband med olika renoveringsprojekt så finns det även andra områden där man kan använda dennes expertis. Är du en villaägare och har ett hus som är lite till åren? I så fall bör du också vara medveten om att elsystem definitivt har ett bästföre-datum och att detta även gäller för de ledningar som löper på insidan av huskroppen. 

Då vi idag använder oss av betydligt mer el i vardagen och använder elektrisk apparatur en masse så bör man också veta att detta ökar belastningen på hela systemet i hemmet. Har du problem med att proppar löses ut med jämna mellanrum så indikerar detta definitivt att det finns problem som bör ses över av ett professionellt öga. 

Genom att anlita en elektriker i Stockholm för en kontroll – och troligen även för åtgärder – så kan du skapa en större säkerhet och få ett elsystem som A) klarar av den belastning som det utsätts för och B) klarar detta på ett säkert sätt där exempelvis en jordfelsbrytare slår ut vid minsta problem. Att moderna elsystem dessutom är enkla att sköta och snyggare att titta på är ytterligare fördelar. 

Använd ditt Rot-avdrag 

Priset? Ja, det är klart att en elektriker i Stockholm kostar pengar att anlita, men det handlar samtidigt inte om några överpriser. Dessutom kan du använda dig av Rot och med detta dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet. Det handlar primärt om din – och familjens – trygghet. För den finns det inget pris, eller hur? Anlita alltid, och utan undantag, en elektriker om det handlar om elektricitet och olika installationer!