Kategorier
El

Elektriker – helt nödvändig till köksrenovering i Stockholm

Elektriker är en hantverkare du inte ska snåla in på när du ska renovera ditt kök i Stockholm. Fasta elinstallationer får du över huvud taget inte göra själv.

När du ska renovera köket kommer du behöva ta hjälp av en rad olika fackpersoner. När du räknar ihop summan på priset av alla tjänster som behöver beställas är det lätt att bli lite nedslagen. Det blir ju så dyrt! Kanske börjar du då fundera på vad du skulle kunna göra själv och inte.

Vissa saker är helt självklara att göra själv, om du vill hålla nere budgeten. Att riva ut det gamla köket kräver till exempel inte mer utrustning än en slägga, och ingen mer expertis än att kunna hålla i nämnda slägga och gå loss på inredningen. Men andra moment kräver en behörig yrkesperson. Detta gäller framför allt VVS och elektricitet.

Elektriker krävs enligt svensk lag för alla fasta elinstallationer

Just elektriciteten är det område där du kan göra absolut minst själv. När det kommer till köksrenoveringar räknas nämligen allt som ska göras med elen till “fasta elinstallationer”, och dessa får endast utföras av en certifierad elektriker. Detta enligt svensk lag. I Stockholm finns ett flertal elektriker att välja mellan, så du kommer kunna jämföra offerter för att hålla nere priset.

Elsäkerhet är ett mycket viktigt område, och du har all anledning att utföra elinstallationer på det sätt som lagen kräver. Inte minst med tanke på att din hemförsäkring annars troligtvis inte kommer att gälla. Kontrollera detta med ditt försäkringsbolag om du känner dig tveksam. Sannolikt kommer du få en föreläsning om hur viktigt det är att anlita en behörig elektriker.

Mer information kring en elektriker kan du hitta på denna sida: https://www.elektrikerstockholm.nu/