Kategorier
Bil

Återvinning hos bilskrot i Stockholm

Det som igår var skrot är idag värdefullt material för återvinning. Inga bilar ska stå och läcka farliga vätskor ner i marken på din tomt. Kontakta istället en bilskrot i Stockholm.

Tiderna förändras och ibland fattar vi galoppen och förändras vi med. Det var länge accepterat att ha några reservdelsbilar på tomten “för säkerhets skull”. Idag har vi börjat inse det orimliga i att belamra trädgårdsmark med gamla metallvrak med miljöfarliga vätskor inuti.

För framtiden och för den delen för nutiden och för dina barn och barnbarn ska du ta hand om planeten så gott du kan. En del som är enkel att genomföra är att faktiskt se till att dina gamla bilar blir ordentligt och korrekt omhändertagna och skrotade. När din bil inte längre fungerar kan metall och reservdelar användas på annat håll.

Det är enkelt att anlita en bilskrot

Det finns inga märkvärdigheter inblandade när du ska skrota bilen. Du behöver ha ditt registreringsbevis, förstås, och din legitimation. Har du tappat bort registreringsbeviset kan Transportstyrelsen skicka dig ett nytt. Givetvis är det endast du som äger bilen som kan begära skrotning – annars behövs en fullmakt.

När din bil kommer till bilskroten tömmer man den på alla farliga vätskor och skickar dem att omhändertas på lämpligt vis. Alla användbara delar plockas bort för att återanvändas – till glädje för folk som söker reservdelar, kanske? Sedan trycks bilen ihop och fragmenteras för att därefter sorteras efter material och metall. Skrotning är ett överlägset alternativ för bilar som inte längre fungerar. Läs mer om bilskrot på denna sajt: bilskrotstockholm.nu