Vad är en fotograf?

photographerAtt vara en fotograf innebär helt enkelt att du är den som är med där det händer och tar de bästa bilderna. Här handlar det inte bara om att vara den som är nyhetsfotograf för att vara med där det händer, utan du kan helt enkelt vara den som har anlitats av någon att ta bröllops eller dopfoton. I det fallet kommer du också att vara med där det händer något inom just ditt område. Precis likadant är det med alla fotografer, från naturfotografer till de som jobbar med levande människor och mode. Något alla fotografer har gemensamt är dock deras kärlek till bilden.

En fotograf är alltid den som vill kunna skapa de bästa bilderna inom det område denne är verksam. Det har alla fotografer gemensamt. För att kunna göra det kommer det att krävas två olika saker. Det ena kommer att vara breda kunskaper eller en utbildning gällande fotografering. Det andra kommer att vara kännedomen om att ha rätt utrustning för alla de olika jobb och bilder som ska tas. När det gäller fotografer kommer de också att kunna vara verksamma på olika platser. En del fotografer befinner sig hela tiden på resande fot, medan andra alltid finns att få tag i på den ateljé de har skapat och där de gör sitt arbete.

Kommer det att vara så att alla kan kalla sig för fotografer, eller är detta yrke och ord förbehållet en viss utbildad skara människor? Här är det fritt fram för alla att kalla sig för fotograf, men det finns nog ingen som vill göra det utan att ha de kunskaper som krävs. Här skulle det kunna bli så fel att någon erbjuder sig att skapa vackra bröllopsfoton, men sedan blir det pannkaka av allt. Det är det nog ingen som vill höra från brudparet i efterhand.