Har alla fotografer en hemsida?

photographers have a websiteSom företagare klarar du dig inte i dagens hårda konkurrens utan att vara representerad på nätet. Detta gäller inom alla olika yrkeskategorier, och är således inget som fotografer kan hoppa över heller. Som regel har därför nästan alla verksamma fotografer en hemsida på nätet. Beroende på vilken typ av arbete de är verksamma inom gällande fotografering, kommer denna hemsida att kunna se ut på lite olika sätt. Är det så att det gäller att vara den fotograf som ska visa upp och presentera sin ateljé, kommer naturligtvis detta att vara den typen av hemsida som ser ut som alla andra.

Det finns dock de fotografer som bara arbetar med fasta företag och nyhetsbyråer. Dock presenterar de sig också på nätet, men de har då inte någon ateljé och heller inte något kontor där du kan besöka dem. Ändamålet de har för en hemsida är att visa upp tidigare tagna demobilder, för att eventuellt kunna få flera olika kunder och företag intresserade av deras förmåga att ta de rätta bilderna vid rätt tidpunkter. Nu finns det ändå något som kommer att vara gemensamt för alla fotografer som vill ha en hemsida eller ett galleri på nätet.

Det är att den sida som besökaren ser, måste vara utformad på ett modernt sätt. Här kommer fotografen att vara den som har de flesta besökarna i mobiler och surfplattor, vilket gör att de måste se till att alla kan ta del av den information och de bilder de vill visa. Här handlar det om att ha en användarvänlig hemsida i responsiv design, som gör att alla kan se allt det som visas upp och beskrivs i alla olika enheter från mobiler till datorer. Detta är vad alla olika företag i dagens läge måste rätta sig efter för att allt ska vara så användarvänligt som möjligt.