Charmigt att skicka fotografier med post istället för online – gör det du också

Mejl och sociala medier i all ära men att skicka fotografier eller vykort med post är ett charmigt sätt att hålla kontakt. Detta gäller inte minst om du befinner dig på resande fot. Genom att skriva några rader till din familj eller till dina vänner på ett foto blir hälsningen mer personlig. Alla håller nog med om att det är extra roligt att få fysisk post. Självklart kan du köpa vykort i en turistbutik när du är ute och reser men med hjälp av appar och hemsidor kan du även skapa personliga kort som går att skicka med post. Detta är inte heller särskilt dyrt.

shutterstock_393229543Gör mormor eller farfar glad

Mor- och farföräldrar brukar uppskatta att få fotografier på sina barnbarn. Dessa foton brukar vanligtvis vara tagna i en studio men genom att du tar dina egna kort har du möjlighet att fånga och skicka en bit från er vardag. Oavsett om du äger en digitalkamera eller om du fotograferar med mobilen kan du beställa vykort på nätet. Postnord har en tjänst där du kan ladda upp din bild till deras hemsida och skapa ditt egna vykort. På baksidan finns gott om plats för att skriva en hälsning. Du kan till och med välja typsnitt.

Håll kontakten med dina närmaste

Att få ett riktigt brev i lådan är någonting som är ovanligt idag, därför känner sig mottagaren väldigt uppskattad. Det är varken svårt, dyrt eller tar lång tid att skicka riktiga fotografier med post. Allt görs via en hemsida som du når på datorn eller med din mobil. Har du ingen egen bild kan du välja bland de förtryckta bilder som vykortstjänsterna erbjuder. Gå till exempel in på Mr Postman eller Vykort Sverige och välj bland deras bilder. Ett alternativ är att ladda ner ett vackert foto från internet till din enhet och sedan använda detta för att sända till någon som du vill ägna en extra tanke.